Θέμα: Πρωτεΐνες και Διατροφή
Την Τρίτη 20 Μαΐου 2025 στο πλαίσιο του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας και της ενότητας «Διατροφή» οι μαθητές του τμήματος Α1 της Α’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη θεωρία με την πράξη μέσα από μία ξεχωριστή και γευστική δραστηριότητα!
Κατά τη μελέτη της θεματικής ενότητας που αφορά τις πρωτεΐνες, πραγματοποιήθηκε πρακτική εφαρμογή, όπου οι μαθητές τηγάνισαν αυγά, μαθαίνοντας παράλληλα για τη διατροφική τους αξία ως πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Η δραστηριότητα αυτή ενθουσίασε τους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν με χαρά και ενέργεια. Απόλαυσαν τα αυγά που ετοίμασαν, ενώ μέσα από αυτή τη βιωματική διαδικασία κατανόησαν σε βάθος τη θεωρία του μαθήματος.
Η εμπειρία αυτή απέδειξε ότι η μάθηση μπορεί να είναι ευχάριστη και ουσιαστική όταν συνδυάζεται με τη δράση, τη δημιουργικότητα και – γιατί όχι – τη γεύση!