Αρχική » ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Εισηγήσεις σε Συνέδρια

Αρχείο κατηγορίας Εισηγήσεις σε Συνέδρια

Εθνικός χρόνος

Ιστορικό

– Συμμετοχή εκπαιδευτικού του σχολείου μας στο 16ο Διεθνές Συνέδριο “Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση” (16th CIE 2024)

Με εστίαση στη δυναμική των αναδυόμενων τεχνολογιών στο σχολικό σύμπαν, η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, φιλόλογος κα Μαρία Δαγγλή, παρουσίασε σχετική εισήγηση στο 16ο CIE στις 9 Νοεμβρίου 2024.

16o Διεθνές Συνέδριο «Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση» (16th CIE 2024) 8 – 10 Νοεμβρίου 2024
http://events.di.ionio.gr/cie/index.php/en/

Τίτλος της εισήγησής της «Gemini chatbot στην υπηρεσία της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από μετάφραση». Πρόκειται για διδακτική πρόταση που αφορά στην ανάδειξη της δυναμικής της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) στη διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από μετάφραση, σε συνδυασμό με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Ειδικότερα, εξετάζεται η εφαρμογή του γλωσσικού μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης Gemini σε ένα συνεργατικό περιβάλλον μάθησης, με στόχο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και την ενίσχυση γλωσσικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Οι μαθητές, συνεργαζόμενοι σε ομάδες, μέσω αλληλεπίδρασης με το chatbot, καλούνται να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής σκέψης, να αναγνώσουν κείμενα συγκριτικά, να επιλύσουν προβλήματα και να παράξουν αποτελεσματικό γραπτό και προφορικό λόγο. Η πρόταση φιλοδοξεί να ενισχύσει την αντίληψη ότι η χρήση της ΤΝ στην εκπαίδευση, και μάλιστα στα γλωσσικά μαθήματα, μπορεί να επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα της μάθησης, στην ενίσχυση της αυτονομίας των μαθητών και την ενεργό συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία.

Στον σύνδεσμο https://youtu.be/kr_ngV23Mzc μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του άρθρου που θα δημοσιευθεί στα Πρακτικά του συνεδρίου.

– Εισήγηση για Erasmus-eTwinning στο 1ο ΓΣ Νέων Μουδανιών

Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης οι καθηγήτριες του σχολείου μας κες Μ.Δαγγλή και Α.Καραστερίου, ως υπεύθυνες συντονισμού Erasmus, μεταλαμπάδευσαν την εμπειρία και τον ενθουσιασμό τους για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus και eTwinning με εισηγήση στο 1ο Γυμνάσιο Νέων Μουδανιών την Πέμπτη 28/11/2024.

Στόχος ήταν να ενθαρρυνθούν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στη χάραξη μιας Erasmus-eTwinning πορείας και να διευκολυνθεί η υλοποίηση προγραμμάτων.

Με παρουσίαση της δικής μας πολυετούς εμπειρίας στο χώρο, με την επίλυση αποριών και τη συζήτηση που ακολούθησε, έγιναν φανερά τα οφέλη της συμμετοχής σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των μαθητών.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών

– Το Γυμνάσιο Μυγδονίας στο Διεθνές Συνέδριο ICERI2023, Σεβίλλη

Η Διεθνής Ακαδημία Τεχνολογίας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης International Academy of Technology, Education and Development (IATED) διοργάνωσε το «ICERI2023 – 16ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας», 13-15 Νοεμβρίου 2023 στη Σεβίλλη, Ισπανία. https://iated.org/iceri/   

Το Γυμνάσιο Μυγδονίας ήταν εκεί! Δύο εισηγήσεις έφεραν το σχολείο μας στο προσκήνιο και τις δράσεις του στο φως αυτού του σημαντικού διεθνούς συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, η φιλόλογος κα Μαρία Δαγγλή και η γεωλόγος κα Αναστασία Καραστερίου παρουσίασαν μια πρόταση συνδιδασκαλίας, εμπνευσμένη από την εφαρμογή της παιδαγωγικής μεθόδου C.L.I.L. (Content and Language Integrated Learning) στο σχολείο μας. Ο τίτλος της εισήγησης ήταν «The CLIL Language Shadow Teacher co-teaching model». Ο εκπαιδευτικός φιλολογικών μαθημάτων ως «γλωσσική σκιά» συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό των άλλων αντικειμένων για να οργανώσουν σχέδιο μαθήματος που στοχεύει στη γλωσσική εξομάλυνση των κειμένων και της επιστημονικής ορολογίας, έτσι ώστε να γίνει το διδακτικό περιεχόμενο καλύτερα αντιληπτό από τους μαθητές.

Η δεύτερη εισήγηση, με τίτλο «The Temptation of Presentation and Storytelling» , ήταν μια εργασία της κας Μαρίας Δαγγλή σχετικά με το θετικό αντίκτυπο του Erasmus KA1 έργου του σχολείου μας “The temptation of Presentation and Storytelling! Once upon a… school…there was the pedagogical bet of improving both teacher’s and student’s soft skills!” (2018-19). Προβλήθηκαν τόσο ο τρόπος υλοποίησης του έργου όσο και τα αποτελέσματά του στα χρόνια που ακολούθησαν, καθώς αποτέλεσε σημαντικό εφόδιο για τη σχολική μας κοινότητα και εφαλτήριο για την υλοποίηση νέων έργων Erasmus και eTwinning.

.

Η συμμετοχή στο συνέδριο ICERI2023 ήταν μια πραγματικά απίστευτη και πολύτιμη εμπειρία. Ανταλλάξαμε απόψεις με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων από διάφορες χώρες του κόσμου, προετοιμάσαμε το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες, παρακολουθήσαμε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και χρήσιμα διαδραστικά εργαστήρια και γνωρίσαμε την πόλη της Σεβίλλης μέσα από το πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε την τρίτη ημέρα του συνεδρίου. Εισπράξαμε θετικότατα σχόλια για τις δράσεις του σχολείου μας και ενθάρρυνση για μια δημιουργική συνέχεια!

#ΣυνεχίζουμεERASMUS

.

– Το Γυμνάσιο Μυγδονίας στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning

Το Γυμνάσιο Μυγδονίας και το τριετές Erasmus-eTwinning έργο “A.Li.E.N.?” που πρόσφατα ολοκληρώσαμε άφησαν το αποτύπωμά τους κατά τις εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» που διοργανώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης eTwinning στη Σύρο από τις 20 ως τις 22 Οκτωβρίου 2023 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (αρ. πρωτ. 92721/2023).  https://www.etwinning.gr/conf2023 .

Το συνέδριο υλοποιήθηκε υβριδικά, δια ζώσης και εξ αποστάσεως με διαδικτυακή μετάδοση (livestreaming).

Ο τίτλος της εισήγησης των εκπαιδευτικών Μ.Δαγγλή και Α.Καραστερίου ήταν «Η σύζευξη τέχνης και λογοτεχνίας στον δημιουργικό κόσμο των Erasmus και eTwinning» . Πρόκειται για μια διδακτική πρόταση ενσωμάτωσης της τέχνης και της λογοτεχνίας στη σχολική πράξη, όπως εφαρμόστηκε στη στρατηγική σχολική σύμπραξη Erasmus+ ΚΑ229 “Art & Literature in Education’s Nature! Is it an A.Li.E.N.?” που υλοποιήσαμε ως συντονιστικό σχολείο.

Παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι βασικοί άξονες του έργου καθώς και η πραγμάτωση των στόχων αυτών μέσω των τριών σπονδυλωτών eTwinning έργων μας. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν κάποιες από τις πολλές συνεργατικές δημιουργίες των μαθητών μας και τον τρόπο δημιουργίας της Erasmus Πινακοθήκης που κοσμεί τους διαδρόμους του σχολείου μας.

Η εισήγηση αυτή παρουσιάστηκε εξ αποστάσεως και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

#ΣυνεχίζουμεErasmus, λοιπόν, με ακόμη περισσότερη επιθυμία εμπλοκής στον δημιουργικό κόσμο του Erasmus και το συνεργατικό σύμπαν του eTwinning!

.

.

– Το Γυμνάσιο Μυγδονίας στο 9ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΠΕΚ

Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) διοργάνωσε το «9οΔιεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας» στις 20, 21 & 22 Οκτωβρίου 2023 στη Λάρισα. https://synedrio.eepek.gr/el/ .

Το Γυμνάσιο Μυγδονίας συμμετείχε με δύο εισηγήσεις.

Συγκεκριμένα, η φιλόλογος κα Μαρία Δαγγλή και η γεωλόγος κα Αναστασία Καραστερίου σε ηλεκτρονικά αναρτημένη εισήγηση (e-poster) με τίτλο «Let’s CLIL up! Εφαρμόζοντας το CLIL στο Γυμνάσιο: εμποτισμός των γνωστικών με γλωσσικούς στόχους» παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της παιδαγωγικής μεθόδου C.L.I.L. (Content and Language Integrated Learning) στοσχολείομας. Πρόκειται για μια μέθοδο που στοχεύει στη γλωσσική εξομάλυνση των κειμένων και της επιστημονικής ορολογίας, έτσι ώστε να γίνει το διδακτικό περιεχόμενο καλύτερα αντιληπτό από τους μαθητές. Παρουσιάστηκε η εφαρμογή της μεθόδου, τόσο στο καθημερινό μάθημα, όσο και κατά τις δραστηριότητες του τριετούς Erasmus-eTwinning έργου “A.Li.E.N.?” που πρόσφατα ολοκληρώσαμε.

Δείτε εδώ την ηλεκτρονικά αναρτημένη εισήγηση 

Η δεύτερη εισήγηση, με τίτλο «Γνωριμία με την κεντρική ηρωίδα της ευριπίδειας τραγωδίας «Ελένη» και εξοικείωση με το μυθολογικό υπόβαθρο του έργου- μονόλογος της α΄ σκηνής του προλόγου (στχ. 1-82)», ήταν μια διδακτική πρόταση για σχέδιο μαθήματος από την κα Μαρία Δαγγλή. Ένα σχέδιο για το μάθημα της Γ’ τάξης «Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από μετάφραση» που ήδη έχει εφαρμοστεί από την κα Δαγγλή στο σχολείο μας και έχει αποδώσει καρπούς.

Η εισήγηση αυτή παρουσιάστηκε εξ αποστάσεως και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Το «9οΔιεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας» της ΕΕΠΕΚ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλα Ελληνικά Πανεπιστήμια, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (αρ. πρωτ. 13107/ΓΔ4/03-02-2023).

– Συμμετοχή σε Ημερίδα του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΗΜΕΡΙΔΑ του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ «Η μέθοδος CLIL στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση: Καλές διδακτικές πρακτικές» – Κυριακή 2/4/23 ΚΕΔΕΑ, Θεσσαλονίκη

Η εισήγηση της φιλολόγου μας κας. Μαρίας Δαγγλή στην Ημερίδα (Αμφιθέατρο 1) υπήρξε μία ιδιαίτερα ενθουσιαστική εμπειρία για την ίδια και μια ακόμη προβολή του έργου του σχολείου μας και της καινοτομίας που επιδιώκεται στην καθημερινή διδακτική πράξη.

Η Ημερίδα είχε στόχο να δώσει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς  όλων των ειδικοτήτων, Α΄βάθμιας και Β΄βάθμια εκπαίδευσης, να παρουσιάσουν προτάσεις μαθημάτων που  έχουν υλοποιήσει στις τάξεις τους με τη χρήση της μεθόδου CLIL. Απώτερος στόχος μας είναι η συλλογή καλών πρακτικών στη μέθοδο CLIL οι οποίες θα δημοσιευθούν με σκοπό τη διάχυση της μεθόδου στη δημόσια εκπαίδευση. https://www.new.enl.auth.gr/flt/one-day-workshop-clil-gr/.

Στην εισήγηση παρουσιάστηκε όλη η μέχρι στιγμής CLIL ιστορία του σχολείου μας: από την επιμόρφωση Erasmus KA1-2016, τη συστηματική εφαρμογή στα μαθήματα Α.Ε. από απόδοση, μέχρι το πρόσφατο Erasmus KA229 με ιδιαίτερη εστίαση στην εφαρμογή της μεθόδου στο μάθημα Βιολογίας της Β2 τάξης.

Στο συγκεκριμένο μάθημα υπήρξε συνδιδασκαλία της κας. Αναστασίας Καραστερίου (εκπαιδευτικού θετικών επιστημών) με τη φιλόλογο κα.Μαρία Δαγγλή, με ιδιαίτερα θετική την ανατοπόκριση των μαθητών και μαθητριών μας!

Κοινωνία, μοίρασμα και ιδέες για καινούργιες διαδρομές! Let’s #CLIL up our schools!

Ευχαριστούμε το School of English, Aristotle University of Thessaloniki για την ευκαιρία αυτή!

– Εισήγηση σε διαδικτυακή Διημερίδα των τεσσάρων ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κεντρικής Μακεδονίας, 3 & 4/04/2021

Εισήγηση στη διαδικτυακή Διημερίδα των τεσσάρων ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο : “Τηλεκπαίδευση στην εποχή της πανδημίας: Δυνατότητες και περιορισμοί”, 3 & 4/4/2021

Η καθηγητριά μας κα. Μ.Δαγγλή πήρε μέρος με την εισήγηση : «Μια πρόκληση στην εκπαίδευση: η εξ αποστάσεως εκ του σύνεγγυς».

Παρουσιάστηκαν τεχνικές διαχείρισης της τάξης και επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση της αυτοδυναμίας των μαθητών. Όσοι παρακολουθούσαν μέσω Webex ή You tube κλήθηκαν να συνδιαμορφώσουν ένα συννεφόλεξο, αποτυπώνοντας τις απόψεις και τις σκέψεις τους στο θέμα.

.

– Εισηγήσεις για Erasmus-eTwinning σε όμορα σχολεία

Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης οι καθηγήτριές μας κες Α.Καραστερίου και Μ.Δαγγλή, ως υπεύθυνες συντονισμού Erasmus, μεταλαμπάδευσαν την εμπειρία και τον ενθουσιασμό τους για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων με εισηγήσεις σε όμορα σχολεία. Στόχος ήταν να ενθαρρυνθούν οι σχολικές μονάδες στη χάραξη μιας Erasmus-eTwinning πορείας και να διευκολυνθεί η υλοποίηση προγραμμάτων με την επίλυση αποριών και με παρουσίαση της δικής μας πολυετούς εμπειρίας στο χώρο. 

Στο 2ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας στις 10/05/2022

Στο 4ο Γυμνάσιο & Λ.Τ. Εχεδώρου στις 26/09/2022

Στο 4ο Γυμνάσιο & Λ.Τ. Λαγυνών στις 15/11/2022

.

– Συμμετοχή στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning, Ιωάννινα 23-25.11.2018

Η συμμετοχή της καθηγήτριας μας Δαγγλή Μαρίας, contact person των Erasmus Plus προγραμμάτων του σχολείου μας, στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning “Αξιοποίηση των τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνίας” στα Ιωάννινα ενισχύει τη δυναμική της παρουσίας του Γυμνασίου Μυγδονίας στον κόσμο του eTwinning.

Ένα πλήθος εισηγήσεων, εργαστηρίων, συναντήσεων και επαφών απέδειξαν έμπρακτα τη σπουδαιότητα της συμμετοχής σε ανάλογες δράσεις. Η διάχυση του έργου του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και εισπράξαμε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από το κοινό των συμμετεχόντων.

Περιηγηθήτε στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε . . . “See my story: The Temptation of Presentation

.

.

– Erasmus Εισηγήσεις στο ΔΙ.ΠΑ.Ε.

H Erasmus contact person του σχολείου μας, κα.Μ.Δαγγλή, προσκλήθηκε τρεις φορές να συμμετάσχει με εισήγηση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (χειμερινό εξάμηνο 2019, εαρινό 2020 και 2021), για να μεταφέρει την εμπειρία της σε εκπαιδευτικούς που μετέχουν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος –  Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Η καθηγήτρια, δρ.Ουρ.Γκούνα, υπεύθυνη του σχετικού κύκλου μαθημάτων του ΔΙΠΑΕ ευχαρίστησε την καθηγήτριά μας και στο πρόσωπό της συνεχάρη την παιδαγωγική ομάδα Erasmus του σχολείου μας για τον τρόπο υλοποίησης και τα αγαστά αποτελέσματα των έργων του σχολείου μας.

.

– Εισήγηση στην Online Ημερίδα Erasmus+, IKY και ΙΝΕΔΙΒΙΜ 20/11/2020

Κατόπιν πρόσκλησης της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού ΙΚΥ η εκπαιδευτικός μας Erasmus contact person Μ.Δαγγλή συμμετείχε με εναρκτήρια εισήγηση στην Online ημερίδα ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ΙΚΥ στις 20/11/2020. Αμέσως μετά την εισήγησή της το λόγο πήρε ο απόφοιτος του σχολείου μας Ν.Φυλάτος, για να μοιραστεί με το κοινό τη δική του πολύτιμη Erasmus εμπειρία.

Η Ημερίδα απευθυνόταν σε νέους και φορείς από όλη την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα προγράμματα Erasmus+ και European Solidarity Corps και επιδίωκε να παρουσιαστούν τα πεπραγμένα και τα επιτεύγματα της 7ετίας 2014-2020. Το σχολείο μας είχε πολλά να μοιραστεί και πολλούς να ενθουσιάσει και να εμπνεύσει!

.

ERASMUS PLUS KA1 ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ και ΔΙΑΧΥΣΗ με την έναρξη της καινούριας χρονιάς!

Δυναμικό το ξεκίνημα της καινούριας χρονιάς για το Erasmus προφίλ του σχολείου μας:
  • Θεσσαλονίκη, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας- κύκλος μεταπτυχιακών σπουδών (11/01/2020)
Εισήγηση της contact person Μ.Δαγγλή για τα προγράμματα Erasmus KA1 και διάχυση του έργου μας “The temptation of presentation and storytelling” μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας Ο.Γκούνα
  • Αθήνα, ΙΚΥ (20/01/2020)
Συμμετοχή στην “Ομάδα Εστίασης Αντίκτυπου των προγραμμάτων Εrasmus KA1”
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η συμμετοχή του σχολείου μας απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το έργο που πραγματοποιείται στη σχολική μας μονάδα στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έγινε διάχυση του Erasmus KA1 που υλοποιήσαμε, καθώς και των Etwinning που ακολούθησαν. Εντύπωση προκάλεσε η Ημερίδα μας “ΕΡΩ ERASMUS” και μάλιστα το logo μας! Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να συνεχίσουμε πάντα με δύναμη και ενθουσιασμό! Καλή μας Erasmus και Etwinning πορεία, λοιπόν!

Το Γυμνάσιο Μυγδονίας και στη Φλωρεντία : T.C.A. Erasmus+ event, 7-9 Μαΐου 2019

Είναι χαρά και τιμή για το σχολείο μας να εκπροσωπηθούμε για τη δραστήρια και δημιουργική συμμετοχή μας τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus plus KA1 και ΚΑ2 σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στην Ιταλία. Η καθηγήτριά μας κα.Δαγγλή Μαρία (φιλόλογος και Erasmus contact person/coordinator) κλήθηκε να πάρει μέρος στο TCA (Transnational Cooperation Activity) Erasmus4everErasmus4future event http://www.erasmusplus.it/erasmusalumni-ambassadors-en/ στη Φλωρεντία από τις 7 έως τις 9 Μαΐου, με την ιδιότητα του Erasmus Alumni/Ambassador, στο πλαίσιο της ευρύτερης διοργάνωσης Festival dEuropa που θα λάβει χώρα εκείνες τις ημέρες στην εμβληματική ιταλική πόλη.

Η καθηγήτριά μας θα πάρει μέρος σε ποικίλες συναντήσεις και θα μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία, θα μιλήσει για «…τον δημιουργικό σεισμό που λέγεται Erasmus plus που ήρθε να αλλάξει τη ζωή της και τη ζωή του σχολείου της, αναμορφώνοντας την αντίληψη για το εκπαιδευτικό έργο και εμπνέοντας ολόκληρη τη σχολική μας κοινότητα…»

Καλή επιτυχία και αναμένουμε τις εξελίξεις!

Towards an #ErasmusAlumni network

4ο Συνέδριο eTwinning “Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνίας”

Ήταν τιμή και ιδιαίτερη χαρά για τη σχολική μας κοινότητα η συμμετοχή της συντονίστριας του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS KA1, κ.Δαγγλή Μαρίας, στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συνεργατικών Σχολικών Προγραμμάτων στην Πάτρα (24/11/17 – 25/11/17).


Η εισήγηση που παρουσιάστηκε είχε τον τίτλο «CLIL-Τ.Π.Ε. : Από τη θεωρία στην πράξη! Μαθαίνω, παρατηρώ, εφαρμόζω για μια δυναμική διδασκαλία με επίκεντρο το μαθητή.» Ήταν μια συνολική παρουσίαση του Σχεδίου που εφαρμόζει το σχολείο μας στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ1 των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus plus και έτυχε θετικής κριτικής και σχολίων. Η διάχυση των παραγομένων του προγράμματος μέχρι στιγμής κινείται ιδιαιτέρως δυναμικά!
Καλή μας συνέχεια!

Ανακοίνωση Συνεδρίου

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Ο καιρός

Μετάφραση – Translation

Google Maps