Αρχική » ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Άρθρα Erasmus » – 1η Κινητικότητα Erasmus+ KA122, Νίκαια, Γαλλία

Εθνικός χρόνος

Ιστορικό

– 1η Κινητικότητα Erasmus+ KA122, Νίκαια, Γαλλία

Είναι και κάποιες φορές που η σχολική ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις ευχάριστες, που οι προσδοκίες ξεπερνιούνται και γίνονται ένας ανεκτίμητος θησαυρός εμπειριών και συναισθημάτων που μπορεί να μας συνοδεύουν για την υπόλοιπη ζωή μας. Μία τέτοια εμπειρία βιώσανε 4 καθηγήτριες του γυμνασίου μας, κατά την διάρκεια της επιμορφωτικής κινητικότητας στα πλαίσια του εγκεκριμμένου για το Γυμνάσιο Μυγδονίας Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA122 με τίτλο «”Εν τάξει και εν κινήσει” – ένας Erasmus δημιουργικός σεισμός φέρνει την κίνηση της αλλαγής και εμπεδώνει την καινοτομία στην καθημερινή σχολική πράξη!» με κωδικό: 2023-1-EL01-KA122-SCH-000125123 . Η κινητικότητα έλαβε χώρα από τις 11 έως και τις 16 Μαρτίου 2024 στην Νίκαια της Γαλλίας και υλοποιήθηκε από τον οργανισμό Europass Teacher Academy.

Το θέμα της επιμόρφωσης ήταν: “Happy Schools – Positive Education for Wellbeing and Life Skills Development” και οι καθηγήτριες που συμμετείχαν στην επιμορφωτική κινητικότητα ήταν: η κα Καραζαρίφη Ζωή, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας, η κα Ποζίδου Βανέσσα, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, η κα Μούρα Ελευθερία, καθηγήτρια Μαθηματικών στην ειδική Αγωγή και η κα Βουδούρη Ελένη, καθηγήτρια φιλόλογος.

Μέσα από ομαδοσυνεργατικές προσεγγίσεις ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γνώρισαν άλλα εκπαιδευτικά συστήματα και αντάλλαξαν γνώμες και πρακτικές.

Το σεμινάριο  στόχευε στην ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε νέες κοινωνιολογικές και ψυχολογικές θεωρίες:

 α. PERMA: The Scientific Theory of Happiness

 β. FLOW: The Principle of Engagement

η εφαρμογή των οποίων μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία στέρεων σχέσεων όλων των εμπλεκόμενων στην διαδικασία της μάθησης και να οδηγήσει στην ψυχική ηρεμία, αρμονία με τον εαυτό τους και ενσυναίσθηση  με τα υπόλοιπα μέλη της μαθητικής κοινότητας. Ο εμπλουτισμός της παιδαγωγικής διαδικασίας με νέες μεθόδους που εστιάζουν σε μιά ολιστική προσέγγιση της προσωπικότητας του δίδυμου μαθητή-δασκάλου, δίνει άλλη διάσταση στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το σεμινάριο πλαισιώθηκε και από δύο πολύ ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις στην πανέμορφη πόλη της Νίκαιας, οργανωμένες από τον ίδιο οργανισμό, για να μας μυήσει στην ιστορία, στις γεύσεις και στα χρώματα αυτής της μεσογειακής πόλης της Γαλλίας, την άλλοτε αποικία των Φωκααίων.

Η εμπειρία ανεπανάληπτη!

Προτροπή και ευχή όλων μας, να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις όλο και περισσότεροι συνάδελφοι του σχολείου μας.

Ημερολόγιο

Μάι 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ο καιρός

Μετάφραση – Translation

Google Maps