Αρχική » ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ » Students Agents of Change » – Ο δικός μας ταξιδιωτικός οδηγός, τμήμα Β2

Εθνικός χρόνος

Ιστορικό

– Ο δικός μας ταξιδιωτικός οδηγός, τμήμα Β2

Όταν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου μας αποφασίζουν να δουλέψουν σαν ερευνητές-ξεναγοί το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι σημαντικό και σχεδόν επαγγελματικό!

Τα παιδιά του τμήματος Β2 με μεγάλο ενθουσιασμό συνέβαλλαν στη δημιουργία ενός ταξιδιωτικού οδηγού που παρουσιάζεται στο κοινό με τη μορφή ενός διαδικτυακού περιοδικού. Ο καθένας ανέλαβε να βρει πληροφορίες για μια από τις πόλεις της Ευρώπης, να τις εμπλουτίσει με χαρακτηριστικές φωτογραφίες και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να διαμοιραστεί τα “ευρήματα”. Αξιοποιήθηκε το εργαλείο της ψηφιακής τάξης eclass.sch.gr για την επικοινωνία και το διαμοιρασμό, καθώς και το madmagz.com για την ενσωμάτωση των πληροφοριών σε ένα διαδικτυακό περιοδικό.

Και ιδού το αποτέλεσμα! Ο δικός μας ταξιδιωτικός οδηγός με τίτλο “Ας ταξιδέψουμε σε πόλεις της Ευρώπης

Σας καλούμε να ξεφυλλίσετε τις ηλεκτρονικές σελίδες του – είμαστε σίγουροι ότι θα ανακαλύψετε κάτι νέο για την Ευρώπη μας!

.

.

Η έμπνευση για το όλο εγχείρημα ήρθε τόσο από την ανάγκη να προσεγγίσουμε λίγο διαφορετικά το μάθημα της Γεωγραφίας όσο και από την ενασχόληση με τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus & eTwinning που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας. Η δράση υλοποιήθηκε με την καθοδήγηση και την υποστήριξη της γεωλόγου μας κας. Αναστασίας Καραστερίου και συνδέεται άμεσα με τη στρατηγική σχολική σύμπραξη Erasmus KA229, Art & Literature in Education’s Nature. Is it an A.Li.E.N.? συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Ευρωπαϊκής διάστασης του Γυμνασίου Μυγδονίας.

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ο καιρός

Μετάφραση – Translation

Google Maps