Αρχική » ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ-ΕΚΔΡΟΜΕΣ » Επισκέψεις » – Διάκριση του τμήματος Γ2 στο πρόγραμμα Grün Goethe

Εθνικός χρόνος

Ιστορικό

– Διάκριση του τμήματος Γ2 στο πρόγραμμα Grün Goethe

Το σχολικό έτος 2022-2023 τμήματα του Γυμνασίου Μυγδονίας συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης Grün Goethe με στόχο να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος, καθώς και στην τελική φάση που αφορούσε την κατάθεση ενός πρότζεκτ βιωσιμότητας.

Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε ότι το πρότζεκτ που κατέθεσε το τμήμα Γ2 του σχολείου μας ήταν ένα από τα δύο πρότζεκτ που διακρίθηκαν από συνολικά 33 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι μαθητές/τριες δημιούργησαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο στα Γερμανικά και στα Ελληνικά με συμβουλές εξοικονόμησης ρεύματος.

.

Ως συμβολικό έπαθλο της επιτυχίας του τμήματος του σχολείου μας, το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης προσέφερε μία δωρεάν εκπαιδευτική ξενάγηση στο Πάρκο Μελισσοτουρισμού και Μελισσοθεραπείας Αnel Honey Park στο Νέο Ρύσιο. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές/τριες του νικητήριου τμήματος, αλλά και μαθητές/τριες από άλλα τμήματα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Πριν την έναρξη της ξενάγησης πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών/τριών του Γ2 από εκπροσώπους του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν μία ενημερωτική παρουσίαση σχετικά με τη μέλισσα και τη σημασία του εντόμου για τον πλανήτη και την ζωή μας. Ακολούθησαν βιωματικές δράσεις που ενθουσίασαν τους/τις μαθητές/τριες μας, όπως γευσιγνωσία μελιού, κατασκευή κεριών και επίσκεψη στο σπίτι μελισσοθεραπείας.

.

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ο καιρός

Μετάφραση – Translation

Google Maps