Αρχική » ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Άρθρα Erasmus » – A.Li.E.N. Erasmus+: 2η Κινητικότητα στην Ριέκα της Κροατίας

Εθνικός χρόνος

Ιστορικό

– A.Li.E.N. Erasmus+: 2η Κινητικότητα στην Ριέκα της Κροατίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη από τις τέσσερις κινητικότητες του προγράμματος Erasmus+ “Art and Literature in Education’s Nature! Is it an A.Li.E.N?” που υλοποιείται με συντονιστικό σχολείο το Γυμνάσιο Μυγδονίας.

  Στην Ριέκα  της Κροατίας, 3-10 Απριλίου 2022, συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν τα σχολεία από την Κροατία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Λιθουανία  και  την Ιταλία. Ηταν μια εποικοδομητική συνεργασία η οποία στηρίχτηκε στην  καθημερινή επαφή τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών των 5 σχολείων.

  Στο πλαίσιο των δράσεων οι μαθήτριες

 – παρουσίασαν ένα εμβληματικό βιβλίο της χώρας τους. Οι μαθήτριες του σχολείου μας αφηγήθηκαν στους  ξένους μαθητές και καθηγητές την υπόθεση της τραγωδίας του Ευριπίδη ¨Ελένη¨ με τη βοήθεια ενός poster που έφτιαξαν οι ίδιες.

 – πήραν μέρος σε έναν αγώνα λόγου (debate) καθώς και σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που οργανώθηκαν από το σχολείο φιλοξενίας

-Δημιούργησαν  βίντεο βασισμένο σε φωτογραφικό υλικό που κάλυπτε τις δράσεις και τις ξεναγήσεις ανά ημέρα. Η ελληνική ομάδα «ζωντάνεψε» την Τρίτη.

Οι κυρίες Μαρία Δαγγλή ,Σοφία Λυκοδήμου και Βουδούρη Ελένη και οι 5 μαθήτριες της Γ τάξης που εκπροσώπησαν την ομάδα Erasmus του Γυμνασίου Μυγδονίας επέστρεψαν γεμάτες θετικές εμπειρίες και όμορφες εικόνες, έχοντας αναπτύξει νέες δεξιότητες και αποκτήσει νέους φίλους   Το πολιτιστικό κομμάτι της δράσης περιλάμβανε επισκέψεις στο Βιομηχανικό Μουσείο, το Κυβερνείο της πόλης-Ναυτικό Μουσείο, Το σπίτι του παιδιού καθώς και περιηγήσεις στα κάστρα της περιοχής.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό . . .

Ημερολόγιο

Μάι 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ο καιρός

Μετάφραση – Translation

Google Maps